Izjava o privatnosti – GDPR

IZJAVA O PRIVATNOSTI – GDPR

Privatnost i sigurnost Vaših podataka je važna. U skladu s zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka, posebno novom europskom Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) koja stupa na snagu 25. svibnja 2018. te Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, u nastavku informiramo o načinu obrade Vaših osobnih podataka. Naši informatički sustavi su tehničkim i organizacijskim mjerama zaštićeni od neovlaštenog pristupa, izmjene ili širenja Vaših podataka, kao i od gubljenja ili brisanja.
 

NAZIV I PODACI VODITELJA OBRADE 

Odgovornost za obradu osobnih podataka kao voditelj obrade snosi:
Destinator d.o.o.
Zagrebačka 9
10380 Sveti Ivan Zelina
E-mail kontakt: info@destinywedds.com
Telefon: +385 91 337 8469
 

SVRHA I PRAVNA OSNOVA OBRADE PODATAKA

Vaše osobne podatke možemo obrađivati u sljedeće svrhe:
– kako bismo odgovorili na postavljeni upit ili zahtjev,
– radi procesiranja Vaše ponude,
– radi izvršenja naših obveza iz ugovornog odnosa s Vama preko našeg webshopa ili u fizičkoj trgovini.
– kako bismo omogućili podnošenje reklamacija i povrate robe
– kako bismo omogućili zamjenu robe u sklopu jamstva
– kako bismo omogućili razne načine plaćanja
– kako bismo omogućili rezervaciju i preuzimanje robe

Ovisno o svrsi, možemo prikupljati i obrađivati Vaše sljedeće podatke:

– ime i prezime
– adresa
– OIB
– adresa e-pošte
– broj telefona
– bankovni podaci (broj računa, IBAN, banka)

Vaši prikupljeni podaci bit će dostupni djelatnicima Destinator d.o.o. kao i drugim osobama ako je to nužno radi izvršavanja svrhe u koju su podaci prikupljeni. Ako Vas zanima tko sve može imati pristup Vašim osobnim podacima, molimo nastavite čitati ovaj tekst.

Podatke obrađujemo ako za to imamo Vašu suglasnost.

U slučaju kupnje, davanje traženih osobnih podataka nužno je za sklapanje ugovora kako bi Destinator d.o.o. mogla dostaviti tražene artikle i time izvršiti svoju ugovornu obvezu. Ako nam ne želite dati tražene podatke nećemo moći obraditi Vaš zahtjev.

Prilikom kupnje u WEB shopu nužno je navesti prethodno navedene podatke iz razloga što o njima ovisi izdavanje ponude i računa, zatim registriranje bankovne transakcije, telefonski kontakt i na kraju krajeva adresa za slanje uplaćenih artikala. Ukoliko nam ne pružite u uvid u prethodno navedene podatke, izvršenje kupnje putem WEB shopa neće biti moguće te Destinator d.o.o. neće biti u mogućnosti prihvatiti narudžbu.

Prilikom postavljanja eventualnog upita ili zahtjeva prilikom fizičke kupnje u našoj trgovini prethodno navedeni podaci također su nam nužni kako bi Vam mogli odgovoriti na isti.
 

DOSTAVA PROIZVODA NARUČENIH U DESTINY WEDDING SHOP

Ime i prezime, adresu dostave i broj telefona koje smo dobili od Vas potvrdom narudžbe, dajemo na uvid našem partneru za logistiku (Overseas Trade Co Ltd. d.o.o.), a iz razloga jer je to jedini način da Vam zatraženi paket dostavimo na kućnu adresu. Poslovni partneri ovlašteni su te podatke koristiti isključivo u svrhu kontaktiranja prilikom isporuke paketa za dostavu.
 

KOLAČIĆI I WEB ANALIZA

Na našem WEB shop-u upotrebljavamo kolačiće kako bismo omogućili pojedine tehničke značajke i tako Vam osigurali pozitivno korisničko iskustvo. Koristimo se i kolačićima koji nam omogućuju web analitiku, tj. analizu uporabe naših stranica, koju izvodimo kako bismo poboljšali kvalitetu i sadržaj ponuđenih usluga. Ne koristimo se kolačićima niti sličnim tehnologijama za praćenje Vaših interesa i slanje marketinških materijala. Za obradu ovih podataka u analitičke svrhe koristimo uslugu Google Analytics (pružatelj usluge Google LLC, SAD). Sukladno ugovoru s nama i svom članstvu u “Privacy shield” programu suradnje između EU i SAD Google ne koristi ove podatke ni u koje druge svrhe i poduzima odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite.
 

REGISTRACIJA I OTVARANJE PROFILA

Destinator d.o.o. omogućuje da se registrirate na WEB stranici shop.destinywedds.com i otvorite svoj profil. Putem svog profila možete vršiti on-line kupnju.
Za registraciju i otvaranje profila potrebni sljedeći osobni podaci:
– ime i prezime
– adresa stanovanja i adresa dostave
– OIB
– adresa e-pošte
– broj telefona
– bankovni podaci (broj računa, IBAN, banka)
– lozinka za pristup

Navedeni podaci (osim lozinke), povijest narudžbi i IP adresa na dan narudžbe artikla u Vašem profilu dostupni su isključivo ovlaštenim djelatnicima Destiny wedding shop-a.

Vaš jednom aktivirani profil dostupan je s bilo koje lokacije koja ima Internet povezivost. Želimo skrenuti pozornost da u slučaju krađe identiteta (korisničko ime i lozinka) treća osoba može napraviti rezervaciju ili narudžbu u Vaše ime. Svakako savjetujemo da prilikom kreairanja lozinke koristite razne znakove, te da se na našu Internet stranicu ne spajate s računala za javno korištenje.
 

NEWSLETTER

Vaše podatke koristimo isključivo za vlastiti marketing. Kako biste se prijavili za naš newsletter dovoljno je dati adresu e-pošte na koju želite primati newsletter i odabrati opciju “Da, želim primati newsletter” prilikom registracije na Destiny wedding shop. U svakom trenutku se možete odjaviti s newslettera prilikom čitanja newsletteru. Za upravljanje prijavama i isporukama newslettera koristimo Mailchimp® platformu.

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

U zakonski dozvoljenim okvirima i ovisno o vrsti obrade, Vaše podatke možemo dijeliti sljedećim kategorijama primatelja podataka:
– Destinator d.o.o. > zaposlenici
– dostavne službe > Overseas express
– davatelji softverskih usluga u oblaku > Hosting Centar d.o.o.
– davatelji usluga naplate i banke > Erste&Steiermärkische Bank d.d., Privredna banka Zagreb d.d.
– od gore navedenih poslovnih partnera zahtijevamo da uvijek budu u skladu s primjenjivim zakonima, propisanim pravilima zaštite osobnih podataka, te da obrate pozornost na povjerljivosti primljenih osobnih podataka naših korisnika.
– zatim stale treće strane kako slijedi:

– ukoliko je je zakonski potrebno radi zaštite tvrtke Destinator d.o.o.
– poštivanje Zakona, na zahtjev tijela vlasti, sudske odluke, pravni postupci, obveze izvješćivanja i informiranja nadležnih tijela itd.
– provjere ili kontrole sukladnosti s pravilima i ugovorima Destinator d.o.o.
– zaštita prava, imovine ili sigurnosti tvrtke Destinator d.o.o. ili njenih klijenata
– u vezi s korporativnim transakcijama: u okviru prijenosa ili prodaje cjelokupnog ili dijela poslovanja ili na neki drugi način u vezi sa spajanjem, konsolidacijom, promjenama u kontroli, reorganizacijom ili likvidacijom cjelokupnog ili dijela poslovanja tvrtke Destinator d.o.o.
 

RAZDOBLJE U KOJEM SE OSOBNI PODACI POHRANJUJU

Destiny wedding shop pohranjuje Vaše osobne podatke na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, tj. do trenutka do kada je Vaša registracija aktivna. Nakon što deaktivirate svoju registraciju (odjavite svoj profil na WEB shop-u, odjavite se sa newslettera ili zatražite brisanje profila slanjem zahtjeva na e-mail adresu info@destinywedds.com, Destinator d.o.o. Podatke će obrisati odmah bez zadržavanja, osim u slučaju da postoji nepodmireno dugovanje ili reklamacija na čekanju, gdje ćemo pričekati da ne budete oštećeni, a nakon toga ćemo obrisati profil.
Ukoliko će Zakon jednog dana nalagati tako, Vaše podate možemo čuvati i dulje, a u skladu s propisanim rokom čuvanja osobnih podataka.
Po isteku razdoblja čuvanja osobne podatke brišemo.
 

ZAŠTITA PODATAKA

Upotrebljavamo tehničke i organizacijske sigurnosne mjere kako bismo zaštitili Vaše osobne podatke od ilegalnog ili neovlaštenog pristupa ili upotrebe, kao i od slučajnog gubitka ili gubitka dijela podataka
Naši ugovorni suradnici koji se bave obradom podataka mogu obrađivati Vaše osobne podatke samo uz pridržavanje navedenih tehničkih i organizacijskih sigurnosnih mjera
Vaši osobni podaci zaštićeni su od neovlaštene ili nezakonite obrade i od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja
Dostavna služba koju koristimo ima pristup samo onim informacijama koje su potrebne za dostavu naručenih paketa
 

PRAVA KORISNIKA

Vezano uz prikupljanje i obradu osobnih podataka, osiguravamo sljedeća prava:
– pravo na pristup
– pravo na brisanje
– pravo na ispravak
– pravo na prigovor
– prenosivost podataka
– pravo na ograničenje obrade
– pravo na prenosivost podataka
– pravo na povlačenje suglasnosti
– podnošenje pritužbe nadzornom tijelu

Od nas ujedno možete dobiti i potvrdu obrađuju li se Vaši osobni podaci, te ukoliko se obrađuju, pristup osobnim podacima i sljedećim informacijama: svrsi obrade, kategorijama osobnih podataka o kojima je riječ, primateljima osobnih podataka (kao i svim drugim informacijama u skladu s primjenjivim propisima). Ako se podaci prenose i obrađuju izvan EU, imate pravo na informaciju o posebnim zaštitnim mjerama. Kada je to moguće, možete dobiti kopiju osobnih podataka koji se obrađuju.

Imate pravo ishoditi od nas ispravak, brisanje ili ograničenje obrade, bez nepotrebnog odgađanja, osobnih podataka koji se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave. Također, imate pravo na prenosivost Vaših osobnih podataka koje Destinator d.o.o. obrađuje.
Imate pravo na temelju svoje posebne situacije u svakom trenutku uložiti prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na Vas. Možete se usprotiviti upotrebi vaših osobnih podataka za svrhe izravnog marketinga i protiviti se automatskoj obradi, uključujući stvaranju profila.
Suglasnost za obradu osobnih podataka možete povući u bilo kojem trenutku, a da to ne utječe na zakonitost obrade koja se temeljila na Vašoj suglasnosti prije nego što je ona povučena.

Ako želite povući svoju suglasnost, molimo Vas da se obratite našoj osobi za kontakt zaduženoj za pitanja o zaštiti podataka info@destinywedds.com
Također imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu.
 

KONTAKTI: KAKO MOŽETE OSTVARIVATI SVOJA PRAVA

Za osnovne informacije ili za ostvarivanje svojih prava možete kontaktirati našu korisničku podršku mailom na info@destinywedds.com ili telefonom: +385 91 337 8469
Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu s zakonskim obvezama te ćemo
 

MALOLJETNICI

Osobama mlađima od 16 godina ne dopuštamo korištenje Destiny wedding shopa. Destinator d.o.o. ne prikuplja informacije osoba mlađih od 16 godina niti poslujemo s maloljetnicima iz razloga što mogu zlorabiti bankovne kartice svojih roditelja, zakonskih zastupnika ili skrbnika.

Ukoliko primjetite da je dijete otvorilo profil na našim stranicama molim Vas kontaktirajte nas putem info@destinywedds.com kako bi ga obrisali.
 

ZAKLJUČAK

Navedene podatke trebamo isključivo kako bi u slučaju narudžbe proizvoda ili usluga mogli napraviti račun, te po potrebi kontaktirati i dostaviti artikle na traženu adresu.
Upisane podatke ne koristimo za nikakve druge svrhe osim navedenih, niti ih naknadno obrađujemo, prodajemo ili predajemo trećoj stranci koja nije navedena u ovoj izjavi.
strong>DOPUNE I IZMJENE